Видео и Аудио Продукция Етапи на създаване

ЗАСНЕМАНЕ И ИЗРАБОТКА НА АУДИО И ВИДЕО КЛИПОВЕ

ЕТАПИ НА ПРОИЗВОДСТВО НА ВИДЕО

ЗА АТРАКТИВНО ВИДЕО

Видеоклиповете станаха огромна част от нашето ежедневие. Всеки ден в социалните мрежи се публикуват и споделят милиони видеклипове. Те се превърнаха в доказано най-добрият начин да запечатаме значимите за нас моменти, празници и събития, които оставят трайна следа в живота ни. Но видеоклиповете на са само за лични цели и за събиране на спомени. Този формат се използва с изключителен успех и за предаване на съобщение и информация, която достига до различна аудитория.
Когато става въпрос за бизнес, професионализмът в заснемането на видео и създаването на видеопродукция е от изключително значение. Изцяло от професионалния подход и от иновативните идеи на продуцентите и сценаристите и целия екип, който работи по продукцията зависи успехът на видеото или филма.
Екипът на Флейм студо е спезиализиран в предлагането на пълен пакет от услуги за създаването на професионален видеоклип. Нашия екип от професоналисти ще ви консултира и се изработи за вас най-подходящия за дейността на бизнеса ви видео филм, клип, представителен PR филм, музикален клип, репортажен видео филм, корпоративно видео, образователно видео … ще отговорим изцяло на нуждите на вашия бизнес и ще изработим уникален видео проект.

Видеопродукцията представлява процеса на създаване на видео – от зараждането на идеята, писането на сценария, снимането на движещи се изображения (видеозаснемане), през създаване на комбинации, история, редактиране, звукова обработка, постродукционни процеси, докато се получи крайния продукт.

Казано накратко, видеопродукцията е онова изкуство, което пресъздава истории, създава нови преживявания, предава по изключително лесен за въприемане начин информация. Повечето потребители на видеопродукти дори не подозират колко екипи и техника стоят зад създаването на една продукция. На тях оставяме единствено удоволствието от приятната емоция, а на всички клиенти на Флейм студио предлагаме професионално изпълнение на видеопродукция според желанията и бюджета.

Видеопродукцията предлага неизчерпаеми възможности за представяне по уникален начин на всесъзможни истории, аудиторията може да бъде таргетирана или пък неограничена, а разпространяването е изключително лесно – видео може да бъде излъчено по телевизията (в случай, че е реклама, музикален видеоклип, платен репортаж, документален филм и т.н.), както може да бъде разпространено и в онлайн пространството чрез каналите за видеоразпространение и социалните мрежи.

Филм с филм не си приличат, а и не бива! Работата по всеки филм не зависи от шаблони, макар процесите при изработката да са сходни. Колкото по-оригинално е едно видео, токлова по-интересно и предпочитано за гледане е то.

Искате вашата видеопродукция да бъде атрактивна и професионално изработена? Доверете се на Флейм студио!

Що е то видеопродукция? При задаването на този въпрос в главата ви започват да се въртят всевъзможни неща – изготвяне на сценарий, актьори, грим, режисура, локация, специални ефекти, монтаж, звук, осветление, камери и какво ли още не. Всичко това звучи някак слжоно и объркано, затова най-лесния и правилния начин за постигане на добри резултати е да оставите своята видеопродукция на професионалистите от Флейм студио.

Ние ще ви дадем възможност да отправите вашето уникално видео послание към желаната аудитория. Разкажете ни вашата идея и ние ще я представим в контекста на вашите успехи и постижения, като така ще предизвикаме вниманието на заинтересованите среди. Вниманието на потребителя се задържа с демонстрация на изискан вкус, а повече достоверна информация за вас и вашия бизнес е сигурна гаранция за нарастване на интереса към дейностите на компанията, която представлявате.

Нашите екипи са изключително креативни и работят с най-висококачествената техника и софтуерни продукти. Независимо дали сте решили да заснемете видео навън сред природата или в студио – ние ще ви осигурим всичко необходимо за подготовката, самото заснемане, монтажът и финалната обработка на видео клипа.


ФАЗИ НА ПРОИЗВОДСТВО

ЦЯЛОСТЕН ПРОЦЕС

• Разработка — това е първата фаза, в която се изяснява основната идея за създаване на филм . Оценка на скрипт, Storyboarding, анимиране в предварителен формат;
• Предпродукционни дейности—Подготовка за заснемане, ангажиране на екип и участници, избор на локации, подготовка и създаване на декор. Нашите услуги в предпродукционния етап се базират на най-ефективните подходи – при избор на специални ефекти, позициониране на техника, избор и позиция на видове екрани, движения на камерата в процеса на заснемане;
• Изпълнение —Заснемане на суров материал;
• Постпродукционни дейности— Изображения, звук, визуални ефекти – се монтират.button

ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО

TЗа да стартираме видеопродукционен прект и да ви предложим най-доброто се нуждаем от подробна информация как си представяте крайния продукт, както и бюджетът, който сте определили за тази продукция. Така че ние ще ви зададем много въпроси за това, което искате да популяризирате (вашия продукт), начина, по който си представяте видеопродукта, както и аудиторията, до която желаете да достигнете. Необходимо е също да получим напътствия и своебразен storyboard. След като уточним всички детайли по съвместната си работа можем да стартираме същинския процес на видеопродукцията.button

СЦЕНАРИИ

Следващия етап е разработването на сценария според заданието на клиента, вида на видеопродукцията и посланието, което цели да остави. Създаването на сценарий не е просто писане на думи, за да се създаде разказ. Тук се създава историята, която трябва да бъде пресъздадена, отдава се голямо значение на посланието, което носи продукцията или продукта, който трябва да бъде представен. На този етап от пре-продукционния процес се определя и дължината на видеото. Сценария се съобразява изцяло с предвидената дължина, за да предаде необходимото послание по най-ефективния начин.button

ПРОИЗВОДСТВО

Преди да започнем работа по същинското заснемане изготвяме подробен план на снимачния процес, определяме екипа, от който ще имаме нужда, както и методологията на работа и техниките. Този процес ни дава много добра представа за това как ще изглежда крания видеопродукт преди да бъде сниман. С други думи, изготвяме подробен storyboard. Същинския производствен процес е видеозаснемането. То не е просто снимане на нещо пред камерите и включва звук, визия, осветление, следване на сценария и т.н. Заснемането може да се състои на едно място, на няколко места или да бъде ситуирано в студио. Всичко зависи от проекта и предварително изготвения сценарий. button

ПОСТ ПРОДУКЦИЯ

Последния процес, през който минава реализацията на вашия видеопроект е процесът, наречен постпродукция. Флейм студио обръща особено внимание на етапа на постпродукция и монтаж, които имат огромно влияние върху трайното впечатление, което вашите видеа ще оставят в съзнанието на клиентите ви Това е процесът на редактиране и сглобяване на видеото и е един от най-важните, защото от постпродукционния процес изцяло зависи в какъв вид и с какво качество филмът ще се появи на големия екран, по телевизията или в интернет пространството.

ЗВУКОВ ДИЗАЙН

Звуковата обработка е черешката на тортата във видеопродукционния процес. При малките проекти озвучаването се извършва в монтажната апаратна, като се прибавят текст, звукови ефекти и музика. При по-големите проекти записите се осъществяват на отделни писти на дигитални носители, наречени „бандове“. Звуковите ефекти, музиката и говорът се записват, монтират се в синхрон с картината и се смесват на три отделни банда: говор, ефекти, музика. Тези три основни звукови писти се наричат „мишунг”. Смесването на трите на една писта се нарича „мастър-мишунг”.

Възможно е да има допълнителни допълни етапи и стъпки в проукционния процес. Всеки производствен процес е различен, като всичко зависи от вида на проекта и най-вече от желанията на клиента.FLAME – Студио за Видео и Аудио Продукция

Професионални услуги Пост продукция, 2D и 3D Анимация, Адаптации, Визуални Ефекти