Какво е видео продукция?

Екипът на Flame студо е спезиализиран в предлагането на пълен пакет от услуги за създаването на професионален видеоклип

Нашия екип от професоналисти ще ви консултира и се изработи за вас най-подходящия за дейността на бизнеса ви видео филм, клип, представителен PR филм, музикален клип, репортажен видео филм, корпоративно видео, образователно видео … ще отговорим изцяло на нуждите на вашия бизнес и ще изработим уникален видео проект.

Ако тепърва ви предстои да създавате видеоклип или филм, ето някои неща, които трябва да знаете по темата:

Има много и различни видове видеоклипове, които можете да използвате за разнообразни цели – за реклама, за налагане на бранда, за насърчаване използването ва вашите продукти или услуги, за представяне на бизнеса ви, за предоставяне на информация и какво ли още не.

Видеопродукцията представлява процеса на създаване на видео – от зараждането на идеята, писането на сценария, снимането на движещи се изображения (видеозаснемане), през създаване на комбинации, история, редактиране, звукова обработка, постродукционни процеси, докато се получи крайния продукт.

Казано накратко, видеопродукцията е онова изкуство, което пресъздава истории, създава нови преживявания, предава по изключително лесен за въприемане начин информация. Повечето потребители на видеопродукти дори не подозират колко екипи и техника стоят зад създаването на една продукция. На тях оставяме единствено удоволствието от приятната емоция, а на всички клиенти на Флейм студио предлагаме професионално изпълнение на видеопродукция според желанията и бюджета.

Колко струва видео клип?

Първият и основен въпрос, който разбираемо вълнува всеки клиент, когато планира, заснемане на видео спот/ тв. реклама, корпоративно видео или музикален клип. За съжаление няма как да ви отговорим точно сега. Всеки проект по видеореализация е с различна сложност и изиквания и звучи някак нереалистично да ви кажем колко ще струва преди да знаем какво точно искате да бъде произведено за вас.

Ето какво трябва да знаете относно заданието си за видео продукция, когато ни изпращате запитване, за да може да дадем максимално точна оферта и бюджет:

Имате ли сценарий/концепция – как искате да изглежда видеото и какво ще се случва в него?

Ще се радваме да опишете подробно как точно изглежда вашата концепция за видеопродукция. Ние не само ще се съобразим напълно с нея, но и ще ви предложим свежи идеи за по-добро представяне. Ако нямате сценарий, нашите екипи ще разработят най-добрия за вас. Не е нужно да сте експерти в областта на видеопродуцирането. Разкажете ни за идеята си, а ние ще я развием по най-подходящия начин, за да я реализираме.

Какво послание ще носи видето?

Имате ли разписан скрипт, който ще използвате. Разработили ли сте концепцията на посланието? Колкото по-подробна информация ни дадете по тази тема, толкова по-лесно и бързо ще успеем да отговорим на вашите нужди.

С каква продължителност ще е видеото?

Тук дължината определено има значение. Ако планирате видеореклама, дължината обикновено е меджу 30 секунди и минута. Корпоративните видеа са около 3 минутни. Музикалните видеклипове са с дължина 3-5-7 минути. Наистина е важно да знаем с какво времетраене планирате да е вашето видео.

Къде ще се снима?

Във Flame студио ще ви съдействаме да изберете най-добрата локация, но за нас е важно да се съобразим с вашата визия и идея за видеопроекта. Локацията, на която ще се заснема продукцията е от съществено значение и определя в голяма степен бюджета, който трябва да заделите.

Кой ще участва във видеото?

Харесвате някоя знаменитост и искате точно тя да участва във вашата видеопродукция? Ние работим с най-добрите кастинг агенции и ще ви предложим най-добрия избор на актьори и рекламни лица.

Ще има ли авторска/стокова музика и/или задкадров глас?

Когато планирате видеопродукция, имайте предвид, че е необходимо да се закупят авторските права за използване на авторска музика във видеосъдържанието. Задкадровите гласове се записват отделно в аудио студио и се наслагват във видеото по време на постпродукционния процес.

За какъв срок трябва да бъде изработено видеото?

Ще организираме процеса по видеопродуцирането в най-кратки срокове, но трябва да знаете, че продукциите включват множество етапи, процеси и екипи, които работят по тях и това отнема време. То обичайно зависи от сложността на проекта и процесите, които трябва да се случат в него, затова е препоръчително да предвидите повече време за реализиране на видеопродукцията ви.

Когато имаме яснота по тези 5 точки или поне по част от тях, ще можем да предвидим сложността на проекта, нужната техника (FullHD или 4K) и екипи за неговата реализация, да сформираме цена и да определим срок за изработка.

Всяка допълнителна идея, която имате в главата си ще ни бъде в плюс. Свържете се с нас още сега, за да обсъдим вашия проект за видеопродукция.

}}