3D анимация

Анимацията по своята същност е нереално изкуство, съществуващо повече от век.
3D анимацията завзема киноиндустрията с невиждана бързина вече близо 20 години. Зад технологията по създаването на 3D анимацията стои огромен екип от професионалисти, влагащи талант и знания, създавайки от нереалното – реално.

Какво представлява 3D анимацията?

3D анимацията създава нереални обекти и персонажи в несъществуващи пространства. Всичко, което виждаме в 3D видеото се създава от аниматорите на компютър, а процесът на създаване на 3D анимация е впечатляващ. Изображенията се манипулират чрез компютърен софтуер и създават впечатление за движение в свят с дълбочина, текстура, различни цветове и звук. В много отношения компютърната анимация наподобява илюзията за движение от кадър в кадър, създадена от традиционните анимации, рисувани на ръка. Но днешните софтуерни продуки за създаване на 3D анимация позволяват на аниматорите да движат фигури и обекти в реалистично 3D пространство без да се налага рисуването на скици за всеки кадър.

Преди анимацията да бъде създадена, трябва да се създаде първоначален дизайн на всеки обект и герой като 3D модел. Тези модели често са създадени първоначално чрез скица и нарисувани от концептуален художник. Оттам нататък 3D моделиерите създават 3D варианта на тази концепция. Голямата част от софтуера за създаване на анимации се базира на векторни графики, които съставят пространствено движение на всеки герой – обикновено върху основата на човешките движения.

Перфектната симбиоза – Анимацията

3D анимацията може да се имплементира в концептуално видео и да се създадат невъзможни за създаване в реалния свят ефекти, модели и движения.

Реклами в 3D

Триизмерните анимационни филми в производството на рекламни продукти лежат на основните правила на класическата анимация. Въпреки това, резултатът в крайната визия се различава коренно. 3D технологията – това е важна стъпка в посока на създаване на реализъм. Възприеманите обекти се създават в реален размер, създава се усещане за интимност и участие в случващите се събития. Ефектът на триизмерността е незаменим, ако искате в няколко секунди да впечатлите и предизвикате вниманието на зрителя, да покажете по иновативен начин чрез 3D анимационни филми своите продукти, творчество и модернизъм на клиентите си.

Промоционалните видеа, решени в 3D анимация изглеждат скъп и атрактивен маркетингов инструмент, който все още трудно се налага на българия пазар, но въздействието върху потребителите е много по-ефективно от обикновеното видео. 3D анимацията се превръща във важен инструмент за налагане на марката, изключителни маркетингови резултати и привързване на потребителите към бранда. Използването на 3D анимация показва реалистично изображение на продукта, придават се различни ефекти, създава се паметен визуален образ и се олицетворява това, което е невъзможно да се заснеме с обичайната камера.

Обхват на 3D рекламите

• Телевизия;
• Онлайн пространството – сайтове, социални мрежи, канали за комуникация и видеосподеляне;
• Имейл маркетинг;
• Изложби и презентации;
• Кина, магазини и други търговски обекти.

Използването на 3D анимацията във вашата маркетинг кампания не само ще повиши вашата популярност, но и ще увеличи продажбите.

Производство на 3D-анимация

Създаването на 3D-анимация е сложен процес, който изисква участието на специалисти в различни области на компютърната графика. Ако решите да направите 3-D анимация, обърнете се към специалистите от Флейм студио. Ние сме готови да обсъдим вашия проект и ще се радваме на сътрудничество, в което ще ви предложим най-високо качество на крайния продукт. Флейм студио ще ви помогне да създадете желания характер на своя нов герой, ще го напълни с живот и ще реши всички задачи в най-кратки срокове, спазвайки изцяло вашите изисквания и бюджет.

3D анимацията в бизнеса

Живеем в епоха на динамика, която налага вземането на бързи решения и използването на високи технологии. Това трябва да бъде взето под внимание при разработването на маркетинг стратегиите в бизнеса. Иновативната технология на 3D анимацията е проникнала в различни сфери на обществения живот. 3D анимация, можем да видим, не само в киното, но и във всички видове плакати, реклами, в интернет, презентации на бизнеси и всичко, за което можете да се сетите. Концепцията за 3D анимиране е позната на потребителите и лесно разбираема за всички хора, което я прави важен инструмент в иновативните решения за представяне на бизнеса.

Обхват на 3D анимацията

Може да използва за всичко. Буквално! 3D анимацията е широко популярна при създаването на хотелски и архитектурни обекти. Също така често се използва в презентации, в рекламни кампании, в налагането на нови марки и продукти. Всъщност, използването на нови компютърни технологии до голяма степен е гаранция за успех, а използването на визуални ефекти в рекламата гарантира увеличаването на продажбите.

3D анимацията отдавна заема място във филмовата индустрия, телевизията и традиционната анимация (детските анимационни филми), като позволява достъп до всички видове специални ефекти. В допълнение, технологията е изключително популярна и в интернет пространството. Вкарването на най-малката анимация в във вашия уеб сайт може да го направи много по-привкелателен и интересен за посетителите. Ето защо 3D анимацията се използва много често в уеб сайтовете на хотели и ресторанти, като обичайно се разработват т.нар. виртуални разходки. Това дава възможност на клиентите да добият цялостно впечатление за интериора и екстериора на мястото, а оттам и по-лесно да вземат решение за покупка на услугите.
Що се отнася до днешния бизнес, трудно е да си представим прогресивна компания, която не използва 3D анимация, за създаване на презентации или за насърчаване на потребителите да използват дадени услуги или да закупят продукти на компанията.

Предимства на триизмерната анимация

Триизмерната анимация е най-модерната, изискана, иновативна, но в същото време широко разпространена технология. Тя гарантира ефектно представяне на бранда, компанията, продуктите или услугите.
Флейм студио е специализирано в разработването на 3D анимация и ще ви предложи широка гама от услуги за създаване на анимации за различни цели. Сред основните предимства на тази технология е фактът, че само тя ви позволява да получите най-пълна картина на даден обект. 3D анимацията показва обектите от всеки възможен ъгъл в рамките на създадената виртуална околна среда, а това създава усещане за реалност.
Обикновено, 3D технологията използва аудио записи и различни звукови ефекти, с помощта на които оставя много силно впечатление и позволява да се контролира вниманието на аудиторията. Използването на триизмерни визуални ефекти може да се отрази положително върху корпоративната идентичност и да подобри ефективността на бизнеса.

}}