Имате ли нужда от професионално изработена 2D или 3D анимация?

Флейм студио изработва анимационни решения за нуждите на компании от разнообразни бизнес сектори. Анимационните ни проекти се отличаватт с реалистичност, изключителна креативност, концептуалност и функционалност. Нашите консултанти ще изберат за представянето на вашия проект най-подходящата форма за анимация и най-подходящия подход за визуализация.
Ефектът и реализмът от двуизмерното и триизмерното видео, което създаваме с най-съвременни методи и технологии допринасят за пълноценното преживяване и въздействие върху потребителя.
Когато стане дума за филми и развлечения, за иновативни маркетингови стратегии, а и за всичко около нас, определено анимацията вече е една голяма част от нашия живот и бизнес, живеем в триизмерен свят. Без значение дали става въпрос за иновативна презентация, филм, игра, клип или реклама, ние винаги очакваме екшън и нови супер герои. А какъв по-добър начин за това от анимацията?
2D и 3D анимацията спомагат за визуализирането на процеси, които не могат да бъдат заснети, създават се уникални персонажи и среди, замества по великолепен начин текстовото разяснение при презентирането на различни услуги и продукти, изграждат се реалистични образи и модели и така се скъсява дистанцията в отношенията потребител-информация и потребител-продукт.Анимационните решения се радват на широко приложене в рекламата, архитектурата, фармацията,недвижимите имоти, образованието, инжинерния дизайн, софтуерната индустрия, киното, компютърните игри.
Сценаристите и аниматорите на Флейм студио могат да разработят за вас истинско 3Д преживяване, с което да изпъкнете и да впечатлите вашите клиенти, партньори и конкуренти. Вместо обичайната скучна презентация на финансовите резултати на компанията ви, ние ще изработим за вас истинска виртуална разходка в данните от годишните ви отчети, с която ще привлечете вниманието на всички. Всеки нов продукт може буквално да оживее в един приказен свят, благодарение на иновативните и модерни техники и технологии, с които работим.

2д и 3д анимация – какво представляват и каква е разликата между тях?
2D анимацията представлява традиционенния процес на правене на анимация, която е съществувала и се е развивала в продължение на стотици години. 2Д анимацията създава плоско изображение, което се движи и е представено на височина и ширина, но не и в дълбочина. Съвременните 2D анимирани клипове обичайно се създават на ръка или чрез компютър, като за да се създаде движение се изисква едно изображение да бъде последвано от друго в малко по-различна позиция, следвано от още едно изображение в друго положение и така нататък. В миналото тези образи са създавани изцяло на ръка, като за създаването на едноминутен клип са били необходими около 1440 отделни рисунки с минимална разлика в движенията на всяка рисука. Представете си колко много време и ръчен труд е необходим за създаването на т.нар. рисувана анимация.
В съвременния свят на технологични решения почти всички анимации се изработват на компютър. Компютърните технологии позволят да се създаде изображение и то да бъде манипулирано по желания от нас начин. Дори и художниците да илюстрират новите анимационни герои на ръка, всяка скица след това бива прехвърляна в компютърна програма, след което персонажите се оцветяват според предварително очератния план и се създават движенията.
2D анимацията се използва в предимно в рекламата и телевизията. Обичайно в рекламата технологията на 2D анимацията се прилага за изработка на цялостен рекламен клип или части от него, най-често продуктови кадри. В телевизията 2D анимацията може се използва за цялостната графична визия на ТВ канал или ТВ предаване – лого, надписи, шапки и кашове.
3D анимацията най-често се използва при визуализации, които изискват възможност за интеракция и по-детайлно изследване на функционалността на обекта. 3D анимацията се отличава с висока степен на реалистичност на образите В архитектурата се използват триизмерни визуализации на архитектурни проекти, разкриващи детайлно облика и функционалността на бъдещ строителен обект. За 3Д анимацията практически няма невъзможни за създаване обекти, реалности и персонажи и ви позволява да правите неща, които просто не са възможни в 2D анимация.
Интересното е, че след като бъде моделиран, всеки 3D обект може да бъде третиран като физически обект. Може да бъде завъртян по всевъзмони начини и да бъдат съдадени движения, които са практически невъзможни в реалния свят. Движенията на 3Д обекта могат да бъдат пресъздадени с лекота, а самият той може да бъде погледнат от всеки ъгъл. В 2D анимацията това не е възможно, защото липсва дълбочина на образа. За да се “премести камерата” в 2д изображението, това означава обектът да бъде рисуван отново от друг ъгъл, докато при 3д анимацията всичко е доста по-лесно и бързо – необходимо е само да бъде завъртян обекът в друга позиция, за да видите дали така ви харесва повече.
Предимството на 3D анимацията е, че ви позволява да създавате реалистични обекти с техните уникални движения, които иначе биха изглеждали неправдоподобно. Основното предимство на 3D анимацията пред 2D анимация, освен очевидната способност да се създаде по-реалистичен характер с реалистични текстури е, че веднъж създадени, 3D обектите изключително добре могат да бъдат третирани като физически обект или актьор. Могат да бъдат използвани текстури и осветление за обектите, които се появават в анимацията, дори 3д образът може да се интегрира безпроблемно в живи видео елементи. Можете да промените осветлението или движението на камерата, което много прилича на традиционното заснемане на филми, като просто плъзгате обекта и го движите в рамките на прозореца. С 2D анимацията всичко се рисува наново, включително ъгъла на камерата и източника на светлина, което прави много по-трудно променянето на една сцена по време на процеса на редактиране.
Има плюсове и минуси за двата метода на създаване и използване на анимация и екипът на Флейм Студио знае много добре това. Кой метод на анимация ще бъде избран, зависи от спецификата на бизнеса и от нуждите и бюджета на клиентите.
Процесът на създаване на 2д или 3д анимация
Когато става дума за видео анимация, може да се изненадате от броя на процесите, през които минават аниматорите, за да се създаде видеото, което виждате на екрана. Затова оставете работата на професионалистите от Флейм студио и се наслаждавайте на уникалния завършен продукт, който ще създадем за вас.
Целия процес по създаване на анимацията, била тя дву- или триизмерна започва със заданието на клиента. Ние не само ще съблюдаваме да изпълним всяко ваше изискване до най-малкия детайл, но и с радост ще ви консултираме и ще ви дадем свежи идеи за представянето на бизнеса, продукта или услугата. За да стартираме проект, използващ 2д или 3д анимация се нуждаем от storyboard и напътствия за работа.
След това 2D артистите и дизайнери от Флейм студио ще започнат работа по вашия проект. Огромна част от 3D анимацията всъщност се случва с лист хартия и молив. Биват изработени дизайна за героите и обстановките, както и цветовото усещане на анимацията във всяка различна сцена.
Следва изработването на т. нар. дъска на историята – тя представлява комикс, показващ всички сцени и случващото се в тях. Работата по анимирания проект започва с концептуално изкуство, което образно казано нахвърля първите визуални идеи и всичко след това подлежи на обработка и промени. Процесът на анимиране може да се каже, че е една малка част от целия процес, през който се преминава при работата по проекта. Преди да се пристъпи съм анимирането, екипа, който се занимава с моделирането на героите и обстановките, предоставени от 2D артистите трябва да съгради всичко в 3D програмите. След това художниците рисуват и доизграждат текстурите на всичко моделирано. Преди да започне същинското анимиране е необходимо да се изгради функциониращ скелет за всеки персонаж, който след това да се слее с модела. По време на подготвителния процес на визуализация, вие ще получите готов основен образ, който ще бъде анимиран и поставен в конкретна среда. След вашето одобрение и създаване на реалистично представяне на цялостната композиция се пристъпва към постпродукционния процес, който включва монтаж и аудио оформяне.

}}